12 de novembre 2009

La Gina amb els jugadors del Barça!

ACTO

La Gina té només 6 anys, però ahir va aconseguir ser el centre de totes les mirades d'un dels grups d'homes més famosos del món: els jugadors del Barça!

Les multes econòmiques que van rebre els jugadors del Barça durant tot l'any passat per arribar tard als entrenaments o per altres motius, els jugadors i l'entrenador les han destinat a la investigació de la malaltia que pateix la Gina, la síndrome de Rett.

Per aquest motiu, ella; la seva mare, l'Elisabet Pedrosa; i un representant de la Fundació Sant Joan de Déu, que són els que duen a terme la investigació de la malaltia, van anar a explicar als futbolistes què és la síndrome de Rett i a on han anat a parar els seus diners.

ACTOACTO

Messi, Herny, Puyol, Piqué, Xavi...i tota la plantilla del Barça al complet, amb el seu entrenador, Josep Guardiola, van seguir amb molt d'interès les explicacions de l'Elisabet. També es va passar un vídeo sobre el dia a dia de la Gina (aquest que també us hem penjat) i al final de la trobada es va regalar el llibre Criatures d'un altre planeta, escrit per l'Elisabet.

ACTOACTO

Amb aplaudiments, la Gina va rebre carantonyes d'alguns dels jugadors que la van anar a saludar, aixi com de Guardiola que des del primer dia va donar suport a aquesta iniciativa.

ACTO

L'aportació que han fet els jugadors del Barça a través de les multes de la temporada passada ajudarà a pagar la investigació que s'està portant a terme a l'Hospital Sant Joan de Déu, la segona que s'ha posat en marxa fins el moment. Com que és una malaltia estranya hi ha poca gent interessada en investigar-la, per aquest motiu, ajudes com aquestes, són molt importants per a poder donar un futur i una millor qualitat de vida a les nenes Rett.

Una malaltia molt invalidant

La síndrome de Rett és una greu malaltia neurològica que afecta sobretot a nenes. Encara que sigui poc coneguda és la causa de retard mental més freqüent en nenes després de la Síndrome de Down. Afecta a 1 de cada 10.000 nenes i es calcula que a Espanya hi ha unes 2100 afectades i a Catalunya 350. A nivell mundial hi poden haver unes 300.000.

Són nenes que no caminen, no parlen, no poden menjar soles, no enten..Pateixen greus problemes físics com escoliosi i amneas que posen en perill sovint la seva vida.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Una molt bona iniciativa a Can Barça.
Diuen que a en Pep Guardiola l'hi
agrada molt llegir, segur que ell
com molts de nosaltres no oblidarem
mai "Criatures d'un altre planeta"
un llibre sincer que ens apropa
a la Gina, i la seva familia.
Un gran llibre d'una mare lluitadora, que desitjo aconseguixi
que s'investigui sobre la sindrome
de Rett.
Petons! Mònica

Sila ha dit...

Uns companys de clase i jo estem realitzant un treball sobre la síndrome de rett, el llibre de ''Criatures d'un altre planeta'' el llegirem per a realitzar el treball, concretament m'ho legiré jo. També intentarem anar a l'hospital Sant Joan de Déu per a poder fer una entrevista a un familiar o a unmetge especialitzat o alguna cosa semblant això esta pensar encara. Em sembla molt interessant i utilitzarem l'informació d'aquesta pàgina per a poder fer un treball més complert.
Jo crec que val la pena investigar aquesta enfermetat.Sílvia.
silviadegracia2b@hotmail.com